10 TIPS SPECIAAL VOOR JOU!

Om je een beetje op weg te helpen, noem ik in deze blog 10 handige tips! Ik heb al meer dan 30 bruiloften gefotografeerd en de beste tips heb ik voor jullie bewaard. Je kunt ze vast goed gebruiken om jullie mooiste dag perfect te laten verlopen! 


Ik ben Hanna Wursten en ik ben bruidsfotograaf. Ik word enthousiast van gave bruiloften elk in hun eigen stijl, van echte emoties en van details die jullie bruiloft perfect maken. En laten we daar direct mee beginnen de stijl van jullie bruiloft!

 

DE STIJL VAN JULLIE DAG!

Bezuinig niet op details en kleed jullie bruiloft aan. Zorg dat jullie en maar ook jullie gasten op elke locatie en in alle ruimtes terug zien dat jullie bruiloft aan de gang is. Daggasten zien graag een stukje herkenning op alle verschillende locaties, de trouwfotograaf ook! Die legt álles vast. Je wilt niet alleen maar gezichten in dat trouwalbum maar ook gave detailfoto’s. Dus zorg voor herkenning en aankleding. Bijv. in de vorm van bloemen, linten of ballonnen of andere items op elke locatie. We kiezen voor het gemak de bloemen. Dezelfde bloemen als het boeket bijvoorbeeld en dan het liefst in dezelfde samenstelling en dezelfde kleur. Hang ze aan de deur of zet ze op een sokkels voor de deur waar de bruid wordt opgehaald. Verwerk dezelfde bloemen in de corsages voor de gasten. Neem de bloemen daarna mee en zet ze mooi neer bij de ceremonie. Gebruik dezelfde kleur van de bloemen in de linten voor aan de auto’s.  Zorg voor eenheid en herkenning! It’s all about details!

 

PLAN JULLIE BRUILOFT RUIM

Misschien wel het aller-aller-belangrijkste: plan ruim! Om stress te voorkomen is een goede planning van jullie bruiloft zo belangrijk. Want wat als je onderweg met een lekke band komt te staan, of daggasten die in een flinke file terecht komen, de kapper die ’s morgens enorm uitloopt. En écht, ik heb ze allemaal al eens voorbij zien komen. Plan je alles strak en loopt er in de ochtend iets uit, dan werkt het vaak door in de middag en avond. Plan buffers in zodat je af en toe kan uitlopen zonder stress. Plan extra tijd in zodat je af en toe gezellig met elkaar kunt kletsen. Plan meer tijd in voor allerlei momenten dan je denkt nodig te hebben. Ritje van 20 min? Plan 30 min. Fotoshoot van 1,5 uur? Plan een kwartiertje extra. Gegarandeerd een relaxte bruiloft, relaxte gasten en een happy bruidspaar.

 

NO PICTURES

Oke, dit klink natuurlijk raar wanneer een fotograaf dit zegt. Natuurlijk moet je zorgen voor een ontzettend goede fotograaf die jullie dag vastlegt. Maar ik heb het over het foto’s maken door jullie gasten. Het gaat dan voornamelijk even over de ceremonie. Vaak zie je dat gasten minutenlang naar het schermpje van de telefoon of camera staren tijdens de ceremonie of tijdens andere belangrijke momenten. Ze willen ook die perfecte foto maken en dus hebben ze hun aandacht volledig op hun eigen fotomomentje gericht. Zonde. Jullie hebben een professionele fotograaf ingehuurd die de mooiste momenten voor jullie vast legt. En dat doet een fotograaf echt het liefst zonder allerlei schermpjes van telefoons of tablets die in beeld te zien zijn. Daarnaast is het natuurlijk ook jammer dat jullie gasten op de foto komen met een schermpje voor hun gezicht. Je kunt voor de ceremonie (door de ambtenaar) of al eerder aangeven dat er geen foto’s gemaakt mogen worden.

 

CEREMONIEMEESTER of WEDDINGPLANNER

Ik snap heel goed dat je als ceremoniemeester je beste vriendin of lievelingszus vraagt. En heel eerlijk, dat hebben wij ook gedaan toen we trouwden. Nu zou ik dat echt anders doen! Want hoe fijn het ook is dat iemand die je goed kent alle touwtjes in handen heeft, je ontneemt je vriendin/zus/zwager wel veel van jullie bruiloft. Hij of zij staat de auto voor jullie in te pakken wanneer jij de deur opendoet en jullie elkaar voor het eerst zien. Wanneer de planning niet lekker loopt raakt zij nog meer in de stress dan jij. Maar eigenlijk wil je dat ze lachen, dansen, plezier hebben in plaats van de namen op de cadeaus schrijven. En de oplossing is zo eenvoudig. Ga opzoek naar een goede weddingplanner, zij organiseren zoveel bruiloften en weten zo goed wat ze doen! Dan kun jij extra fijn, met onbezorgde vriendinnen genieten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INFORMATIE

Het klinkt heet logisch, maar informeer jullie gasten goed. Stel ze op de hoogte van jullie plannen! Want wanneer jullie, met rijst overgoten, het gemeentehuis uit stappen en vervolgens wegrijden, is het handig dat jullie gasten weten waar ze vervolgens heen moeten gaan. Jullie kunnen de dagplanning waarschijnlijk dromen maar voor jullie gasten is alles nieuw. En je wilt niet dat tante Truus nog op de wc zit terwijl iedereen snel moest vertrekken naar de volgende locatie. Deel deze informatie vooraf, stop een extra briefje bij de trouwkaart in of zorg dat jullie ceremoniemeester of weddingplanner iedereen vooraf goede instructies meegeeft.

 

GROEPSFOTO

Het is altijd even wat denkwerk, wie gaat er met wie op de foto. Maak vooraf een lijstje die je samen met de fotograaf bespreekt. Ik kan kan dan alvast nadenken over eventuele opstellingen. Maar misschien wel het belangrijkste.. maak de lijst niet te lang. Alle gasten breng ik ook gedurende de dag in beeld. Tijdens de groepsfoto’s kun je dan handige combi’s maken zodat je niet een hele wachtende rij hoeft af te werken. En eerlijk is eerlijk, dit zijn niet de foto’s die je straks in huis gaat ophangen! Daarnaast kun je er ook alvast over nadenken welke van de groepsfoto’s je straks in je album terug wilt zien. 

 

HELP HET REGENT!

De week van jullie trouwdag houden jullie het weer al goed in de gaten. Lijkt het erg slecht weer te worden, bereid je dan voor op een te gekke fotoreportage op een toffe binnenlocatie. In overleg kun je kijken welke locatie geschikt is. En met de ervaring die ik heb, wordt ook mijn lijst met mooie binnenlocaties steeds groter. Neem van te voren alvast een kijkje op verschillende binnenlocaties en kijk of het bij jullie past. Kijk of er voldoende licht en bewegingsruimte is. Buiten in de regen fotograferen kan ook hele mooie beelden opleveren, zorg dat je een witte of doorzichtige paraplu klaar hebt liggen voor noodgevallen. Het is jullie dag, of het nou regent of niet! En écht de regen hoef je niet storend terug te zien op de foto’s!

 

CHECKLIST

Maak een checklist van spullen die je niet moet vergeten mee te nemen met de trouwreportage. Dat kan van alles zijn maar ik zal je een kort lijstje geven: trouwringen, trouwkaart, warme deken, haarlak, make-up, water, broodje..

 

WIE NEEM JE MEE?

Een vraag die ik veel krijg is wie ze mee moeten nemen tijdens de fotoreportage. Als jullie het zonder hulp redden dan zou ik gewoon lekker met z’n tweetjes op pad gaan. De meeste liefdevolle, intieme beelden maak ik namelijk wanneer er niemand om heen staat te springen. Mocht je het wel fijn vinden om iemand mee te nemen, kies dan iemand bij wie jullie je beide op je gemak voelen. Iemand die humor heeft maar ook aanvoelt om soms even een stapje terug te doen.

 

KIES EEN FOTOGRAAF DIE BIJ JULLIE PAST

Last but not least. Kies een fotograaf die goed bij jullie past. En natuurlijk kan ik nu heel hard roepen; “Kies mij!”, en misschien heb je dat al wel gedaan :). Maar bij het vinden van een juiste fotograaf zijn er twee dingen belangrijk. Allereerst moet je de foto’s van een fotograaf mooi vinden, er zijn zoveel verschillende fotografen en stijlen. En de ene fotograaf is echt de andere niet. Nog steeds kom ik stelletjes tegen die voor een goedkope fotograaf kozen of een oom Bob die ook wel kan fotograferen, om te bezuinigen om hun dag. Maar daar achteraf zoveel spijt van hebben. Geloof mij, een goede fotograaf is de investering echt waard. Daarnaast is het ook belangrijk dat jullie een klik hebben met de fotograaf van jullie dag. Want hey.. het is wel iemand die de hele dag bij jullie is!

 

 

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar mijn stijl en manier van werken dan kun je natuurlijk contact met mij opnemen! Voor 2021 heb ik nog beperkt plek voor het fotograferen van bruiloften. En wil je alvast wat inspiratie opdoen dan kun je hier meer beelden bekijken! Liefs Hanna

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie